Idag är det något för mig helt nytt igen, nämligen grönt te uppblandat med rostat ris. Det torra teet luktar nästan frukostflingor, typ någon form av rispuffar. Själva teet är det faktiskt svårt att känna lukten av alls.
Idag ska det enligt häftet till två deciliter vatten vara en hel matsked te, och eftersom det är precis vad som fanns i påsen blir det bara en kopp i dag - men vi ska nog kunna ge en fullödig analys ändå. Mot bryggningen!
Det bryggda teet har en ganska klar gröngul färg. Det är lite lätt simmigt, men det beror nog mer på min tesil som släpper igenom en del småpaartiklar än på teet i sig. Smaken är liksom doften något som mest påminner om sådana rispuffar en har till frukosten (om en äter sånt, själv äter jag en skål gröt varje morgon*). Intressant nog verkar rissmaken ha tagit udden av beskan ganska mycket. Jag lät definitivt teet dra längre än vad instruktionerna rekommenderade, men det verkar inte ha tagit någon större skada av det. Tvärtom har jag svårt att hitta tesmaken alls. För varje klunk letar jag febrilt, men det är bara rispuffar rakt igenom. Naturligtvis skulle drycken smaka annorlunda om den verkligen var gjort på enbart rispuffar (förlåt, rostat ris) och inte innehöll något te alls, men jag har svårt att sätta fingret på vad i smaken som kommer från teet. Det finns där, som någon sorts botten, men det är inte mer än "smaken av te" liksom. Det finns inte så mycket att säga om det. Lite som att fråga hur mjölk smakar. Ja, det smakar mjölk.
Nu är koppen slut, och jag kan inte säga att jag ogillade dagens te, men det var en lite konstig smak. Tydligen ska det här med att blanda i rostat ris ha varit något som tidigare gjordes för att dryga ut teet, vilket jag tolkar som att det inte gjordes för att smaken det gav i sig var något eftertraktat. Det var förvisso fortfarande en varm dryck, vilket i sig har en viss positiv effekt på en, men det var nog inget för mig. Inte dåligt, bara inte något som jag känner att jag behöver dricka igen. Mestadels för att jag inte riktigt vet vad en skulle ha det till.
*Gröten görs på ungefär lika delar havregryn och rågflingor, salt efter behag och en godtycklig mängd vatten. Den äts med lingonsylt och mjölk. Om nu någon undrade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar